Karácsonykor megannyi finomság kerül az asztalra: bejgli, gyümölcskenyér, linzerkaikra, hókifli. Íme az én linzerkarikám:
300 gr liszt
1 vaníliás rúd kikaparva
1 csipet só
100 gr porcukor
100 gr mandula liszt
200 g puha vaj
A hozzávalókat összegyúrom és a hűtőbe rakom pár órára. Jó vékonyra kinyújtom (4 mm) és formákkal kiszúrom. Mivel nekem nincs linzerkarika kiszúróm, így a desszert-gyűrűvel és kés segítségével szurkáltam ki, majd az utolsó adagot egy karácsonyfa formával. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem őket, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütöm.
Megvárom míg kihűlnek és megkenem a sima karikákat lekvárral (narancs, barack vagy ami éppen otthon található) és egy kilyukasztott karikaformával összeragasztom őket. A végeredmény: