Bonbonok Karácsonyra - 2. rész

 A hagyományosak mellett minden évben készítek egy-két különleges ízvilágú bonbont is. Az ünnepek során letesztelem a családtagokon és a barátokon, aztán ha mindenkinek ízlik, bekerülnek a repertoárba. Idén whiskys és fehércsokis-rumos készült.

Whiskys bonbon:

Hozzávalók:

15 dkg 70%-os csokoládé

fél dl tejszín

3 evőkanál whisky

kb. 15-20 dkg csokireszelék

A csokit és a tejszínt vízgőz felett összeolvasztom, majd levéve a tűzről belekeverem a whiskyt. Hűtőben jól lehűtöm, majd gyors mozdulatokkal golyókat formázok belőle. A kész bonbonokat csokireszelékbe forgatom.

 

Fehércsokis-rumos bonbon:

Hozzávalók:

20 dkg fehércsoki

7 dkg vaj

fél dl fehérrum

2 dl édesített növényi krém (vagy tejszín kevés cukorral ízesítve)

a díszítéshez csokigyöngyök

Vízgőz felett összeolvasztom a fehércsokit és a vajat, majd hozzáadom a fehérrumot. Kihűtöm, majd kézi robotgép segítségével habosra keverem. A növényi krémet (vagy az ízlés szerint cukrozott tejszínt) felverem és ezzel lazítom a krémet. Habzsákba töltöm a masszát (én most nem használtam külön csövet hozzá, hogy széles csíkot tudjak nyomni) és bonbonkapszlikba töltöm. A tetejét csokigyönggyel díszítem.

 

süti beállítások módosítása