A hagyományosak mellett minden évben készítek egy-két különleges ízvilágú bonbont is. Az ünnepek során letesztelem a családtagokon és a barátokon, aztán ha mindenkinek ízlik, bekerülnek a repertoárba. Idén whiskys és fehércsokis-rumos készült.
Whiskys bonbon:
Hozzávalók:
15 dkg 70%-os csokoládé
fél dl tejszín
3 evőkanál whisky
kb. 15-20 dkg csokireszelék
A csokit és a tejszínt vízgőz felett összeolvasztom, majd levéve a tűzről belekeverem a whiskyt. Hűtőben jól lehűtöm, majd gyors mozdulatokkal golyókat formázok belőle. A kész bonbonokat csokireszelékbe forgatom.
Fehércsokis-rumos bonbon:
Hozzávalók:
20 dkg fehércsoki
7 dkg vaj
fél dl fehérrum
2 dl édesített növényi krém (vagy tejszín kevés cukorral ízesítve)
a díszítéshez csokigyöngyök
Vízgőz felett összeolvasztom a fehércsokit és a vajat, majd hozzáadom a fehérrumot. Kihűtöm, majd kézi robotgép segítségével habosra keverem. A növényi krémet (vagy az ízlés szerint cukrozott tejszínt) felverem és ezzel lazítom a krémet. Habzsákba töltöm a masszát (én most nem használtam külön csövet hozzá, hogy széles csíkot tudjak nyomni) és bonbonkapszlikba töltöm. A tetejét csokigyönggyel díszítem.